Είστε εδώ: Χρήσιμα

Συμβουλές Πυροπροστασίας

Πυρκαγιά στο σπίτι και πώς να την αποφύγετε!

Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δεν προβλέπει τον εφοδιασμό σας με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί όμως να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν αποφασίσετε να προμηθευτείτε πυροσβεστήρα, διαβάστε προσεκτικά και τηρήστε τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτόν. Αν έχετε αμφιβολίες για τον τρόπο που θα τον χειριστείτε, ζητήστε πληροφορίες από εμάς ή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε τις 10 απλές αλλά σημαντικές κινήσεις που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς μέσα στο σπίτι.

top

Ενεργητική Πυροπροστασία

Η ενεργητική πυροπροστασία αφορά στα κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας τα οποία περιλαμβάνουν μέτρα εξοπλισμούς και προγραμματισμένες δραστηριότητες που ενεργοποιούνται κατά την εμφάνιση ή κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Στα ενεργητικά μέτρα πυροπροστασίας περιλαμβάνονται:
  1. Τα Δίκτυα Πυρανίχνευσης & Σήμανσης(Συναγερμοί)
  2. Τα Συστήματα Καταιονισμού κατασβεστικών υλικών(νερό, αφρός, σκόνη κ.λ.π.)
  3. Τα Ειδικά Μέσα Κατάσβεσης(κεντρικά ή τοπικά)
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
top

Παθητική Πυροπροστασία

Η παθητική πυροπροστασία ενός κτιρίου αποβλέπει στον έλεγχο της εξάπλωσης της πυρκαγιάς και στην έγκαιρη εκκένωση του κτιρίου από όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Τα μέτρα παθητικής πυροπροστασίας αποτελούν την δομική πυροπροστασία του κτιρίου και είναι ενσωματωμένα στην αρχιτεκτονική και στατική σχεδίαση και κατασκευή του κτιρίου (αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός).

Διαβάστε εδώ ποιά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται...

top

Τα Είδη των Πυροσβεστήρων

Για την επιλογή των κατάλληλων πυροσβεστικών μέσων κρίνεται απαραίτητο να γνωρίζουμε τα είδη που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά καθώς και την καταλληλότητα του κάθε κατασβεστικού υλικού για την ορθή αντιμετώπιση του κάθε κινδύνου ανάλογα με τη φύση του.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε πλήρως για τα είδη των πυροσβεστήρων αλλά και τα υλικά κατάσβεσης και τις ιδιότητές τους.

top

Κατηγορίες Πυρκαγιάς

Για την καλύτερη κατανόηση της φωτιάς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της, έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν πίνακα που εξηγεί αναλυτικά τις κατηγορίες πυρκαγιάς και τα κατασβεστικά υλικά που αντιστοιχούν στην κάθε περίπτωση.

Για να κατεβάσετε τον Πίνακα κάντε κλικ εδώ

top

Καταπολέμηση Πυρκαγιάς

Το τρίγωνο της φωτιάς και τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουμε για την καταπολέμηση κάθε πυρκαγιάς, μπορείτε να βρείτε στο ειδικό αρχείο που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσάς!

Θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ

top

Συντήρηση & Αναγόμωση Πυροσβεστήρων

Εδώ σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις εργασίες που πραγματοποιούνται και στις δύο περιπτώσεις, έτσι ώστε να είστε πάντοτε ενήμεροι για το πως διαχειριζόμαστε τον εξοπλισμό σας σύμφωνα με τις διατάξεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Δείτε την ανάλυση εδώ

Δειτε τους χρόνους εδώ

top

Συνδέσεις, Νομοθεσία, Πιστοποιητικά

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να βρείτε εξωτερικές συνδέσεις προς ιστότοπους με χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την Πυροπροστασίά και τη νομοθεσία που διέπει τις διαδικασίες που επιβάλλονται. Επιπλέον θα βρείτε τα πιστοποιητικά μας και κάθε σχετική πληροφορία με το Ελληνικό Δίκαιο γύρω από την διάθεση, συντήρηση και εν γένει διαχείριση του πυροσβεστικού σας εξοπλισμού.

Πιστοποιητικά
  • Πιστοποιητικό Αναγνωρισμένης Εταιρίας «Παναγιώτης Λαδάς» (PDF)
  • Πιστοποιητικό Κέντρου Επανελέγχου «Παναγιώτης Λαδάς» (PDF)
  • Πιστοποιητικό Αρμοδίου Ατόμου (για τη συντήρηση και διαχείριση Πυροσβεστήρων) (PDF)
Νομοθεσία
  • KYA 00618/0043/2005 :: Προϋποθέσεις διάθεσης & συντήρησης πυροσβεστήρων (PDF)
  • KYA 17230/0671/2005 :: Τροποποίηση της 00618/0043/2005 (PDF)
  • Υ.Α. 50292/3549/2008 :: Εφοδιασμός των οχημάτων με φορητούς πυροσβεστήρες (PDF)
  • Α.Π.Σ. 39112/Φ.701.2/1998 :: Κωδικοποίηση διευκρινιστικών Διαταγών επί εφαρμογής του Π.Δ. 71/88 (PDF)
Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
top